Skolens historie

Skolen ble grunnlagt i 1857, og den eldste skolebygningen er fra dette året. Da fikk "Ager Prestegjælds Skoleformandskab" overført tomt til å sette opp skolebygning fra baron Wedel-Jarlsberg. Siden skolen trengte tømmer til bygninger, ved til oppvarming og jord for at læreren skulle ha noe å leve av, var skoletomta på hele 60 mål.

Den eldste skolebygningen brukes av Aktivitetsskolen i dag. Siden har det vært utbygninger i 1890, 1957, 1975 og siste utbygging var i 1997 i forbindelse med 6-åringenes inntreden i skolen.

Skolen ligger vakkert til midt i Maridalen med et fantastisk flott natur rundt på alle kanter. Uteområdet som vi har bygd opp i nært samarbeid med foreldre og Sørbråten Idrettslag, er tilrettelagt for barn med ballbaner, lekeområder, aktivitetsløyper og skileikanlegg. Vi har også en skolehage som vi bruker til å dyrke en del grønnsaker.